Michaela Kalusová

Michaela Kalusová:

Jsem předporodní, porodní a poporodní dula, spoluzakladatelka společnosti Jemné Zrození s.r.o, Nezávislé asociace pro enkapsulaci a zpracování placenty (NAZEP z.s.) a spolku London Bliss Doulas v Londýně. Absolvovala jsem Paramana Doula Course v Londýně s Dr. Michel Odent a Liliana Lammers (Dula Dr. Odenta s mnohaletou zkušeností) a předporodní workshop s Annu Verwaal. Jsem certifikovaná učitelka Hypnoporodu a členka Hypnoporodní Asociace KG Hypnobirthing a studentkou prenatální a perinatální psychologie s APPPAH (The Association For Prenatal And Perinatal Psychology And Health). V roce 2010 jsem dokončila studia na Birkbeck College, University of London v oboru business administration management. 

Další kurzy zahrnují:

Z lůna do světa - Cesta, která formuje náš život s Annou Verwaal v Londýně. 

Spinning babies - pozice miminka v pánvi. Praktické cviky na uvolnění s Gail Tully. 

Specialista přes placentu v kapslích s Lynneou Shrief v Londýně (IPEN - Independent Placenta Encapsulation Network UK).

Jak u porodu pomoci ženám, které utrpěly v dětství sexuální trauma s Penny Simkin v UK. 

Nerušený Porod & Bezpečnost Ultrazvuku s Dr. Sarah Buckley v UK.

Studijní den o kojení s Indira Lopez-Bassols (International Board Certified Lactation Consultant)

EFT Level 1 a Level 2 (praktikující certifikace) s Peter Donn (EFT Master Trainer)

Podpora ženám jejichž miminko sedí koncem pánevním s Shawn Walker (Breech Specialist Midwife)

Studijní den o ztrátě dítěte z pohledu rodičů a jejich podpoře s Mel Scott (autorka knihy After Finley) 

Rebozo: využití techniky Rebozo v těhotenství a při porodu s Gena Kirby 

Rebozo v těhotenství a při porodu s Clare Blake v UK. 


Jsem certifikovaná dula a členka neziskové organizace Doula UK. 

Po porodu mého syna v roce 2010 mě porody a schopnost ženského těla naprosto fascinují. Věřím, že každá žena může mít pozitivní, nezapomenutelnou a obohacující zkušenost. Neposkytuji lékařskou pomoc a doporučení, ale nabízím emocionální, fyzickou a informační podporu.

Mým cílem je podpořit každou ženu a jejího partnera před porodem, během porodu a i po něm. Přítomnost Duly u porodu snižuje tlak na partnera, umožňuje mu pohodlnou účast a zvyšuje prožitek radosti obou rodičů. 

Vědecký výzkum ukazuje, že přítomnost Duly u porodu zkracuje dobu porodní, zvyšuje pohodlí maminky a pomáhá, aby celý zážitek byl co nejšťastnější. Maminka, která se cítí pohodlně a klidně zpravidla nepotřebuje pomoc chemických preparátů. 

Jako poporodní Dula mamince pomůžu v prvních týdnech po porodu. Pomohu vám postarat se o dítě, když si budete chtít odpočinout nebo si prostě dát sprchu. Pomohu vám s kojením a s rozpoznáním potřeb miminka. Postarám se o vás tak, jak by se o vás postarala vaše maminka. Pomůžu vám, aby jste do této nové role vplula sebejistě a snadno. 

V současné době práci porodní a poporodní duly v ČR vykonávám z Třince. Pokud máte zájem o mou podporu, prosím napište mi nebo zavolejte. 

více na
https://www.jemnezrozeni.cz/