ZAPAL SVÍČKU ZA VČELIČKU

Milí rodiče, po celé republice bude probíhat akce, která má upozornit na rizika očkování s cílem podpořit zájem veřejnosti o lepší informovnost a svobodnou možnost volby. Jde o akci, při které si chceme symbolicky zapálením svíčky vzpomenout na děti, které mají trvalé následky po očkování. Sejdeme se na dolním náměstí a půjdeme na Horní náměstí,kde u koule zapálíme svíčku. SVÍČKY SI PROSÍM PŘINESTE SEBOU! Po cestě a na místě budeme rozdávat letáčky spol. Rozaio. Spolek pr rodinu Opava. spolek.pr@gmail.com Rozalio 2600037973/2010, VS 1234, vzkaz pro příjemce "Svicka"
Přijďte zapálit svíčku za (ne)škodnou včeličku v pátek 3. června 2016. Letošní akcí Zapal svíčku za včeličku chceme opět veřejnosti ukázat, že očkování není jen neškodná včelička. Na jedné straně může pomáhat, ale musíme si uvědomit, že může i uškodit. Právě toto chceme zdůraznit. Může uškodit očkované osobě, ale i její rodině. Běžně se setkáváme s případy, kdy mají rodiče negativní zkušenost s očkováním, které jim poškodilo dítě. Tito rodiče jsou pak vystaveni tlaku lékařů, okolí a v neposlední řadě státu. Mimo to, že jim očkování změnilo život, stojí před těžkým rozhodnutím. Znovu očkovat? Znovu vystavit dítě velkému riziku? Nebo neočkovat a čelit tak možné pokutě až 22 000 Kč? Smířit se s nepřijetím svého dítěte do předškolního zařízení? Rodiče, kteří se rozhodnou dále neočkovat, jsou odsuzováni svým okolím. Je jim podsouváno, že jen hledají viníka poškození svého dítěte, očkování za to přece nemůže, že si vymýšlí nebo dokonce lžou. Dokážeme si vůbec představit, jak se rodiče těchto dětí vlastně cítí? Akcí Zapal svíčku za včeličku chceme vyjádřit všem rodinám, které bojují s nesvobodou v očkování, že s nimi cítíme, chápeme je a můžeme jim podat pomocnou ruku. Už se nemusí zdráhat vyjít se svými obavami na veřejnost. Mohou sdílet svoji zkušenost a pomoci tak třeba dalším poškozeným. Přijďte všichni zapálit svíčku za(ne)škodnou včeličku třeba právě ve vašem městě v pátek 3. června 2016. Více informací Vám budeme průběžně poskytovat především na facebookových stránkách akce: https://www.facebook.com/events/1751525628410732 a dále na webu či FB stránkách ROZALIO a POOČKOVÁNÍ (Společnost pacientů s následky po očkování). Chcete uspořádat tuto akci ve vašem městě, chcete se připojit k organizátorům u vás v regionu, rádi byste akci propagovali? Kontaktujte organizátory na e-mailu svickuzavcelicku@seznam.cz. 
Za přípravný tým Dáša Sláčalová 
ROZALIO https://www.rozalio.cz, https://www.facebook.com/Rozalio-os-173829189320982/ POOČKOVÁNÍ https://www.poockovani.cz, https://www.facebook.com/poockovani/